Sunday, May 22, 2011

I met the main stars of Nur Kasih The Movie

Assalamualaikum ^___^

Have u guys read the title of my entry for this time?? oh yeahh.. i met them. hihi.. *berlagak ar pulakk.. heehe..tak tak. just kidding ok. Ni nak story mory lah ni.. memang betul aku jumpa diorang. Remy Ishak, Tiz Zaqyah, Fizz Fairuz and tak lupa jugak Shafie Naswip. *besar kauuu..saje nak bagi my BFF jealous huhu..sorry my dear hunny.. :))

I met them at terminal one Seremban. jerrr..bukan dekat Pavillion atau Sogo pon. and kalau ada roadtour kat sana pon belum tentu aku ni pegi. hahaha.. actually, tak la excited sangat nak pegi tengok roadtour ni pasal dah tau dah manusia for sure berpusu-pusu kat situ. tambah-tambah hari Sabtu. memanglah tu..gamai lah kek pokan somban tu. haha.

Nak dijadikan cerita.. semua ini bermula daripada perlawaan seorang teman aku. Agak lama jugak kitorang ni tak spend time together. Sejak aku sibuk jadi Georgian dan dia pulak pergi belajar. So, bila dia tengah free ni and ditambah pulak aku yang sememangnya terlebih-lebih free kat rumah ni.. terus je setuju. hehehe.. teringin gak nak face to face dgn pelakon-pelakon utama drama yang dapat sambutan sampai 19 juta penonton tu.

Jenuh kot menunggu... semua yang ada mesti nak tercabut lutut aku rasa. waaahaaa~~

Suasana roadtour tu happening jugak la..tu pon sebab ada Fizz Fairuz. Orang dah banyak experience dalam bidang lakonan.jumpa fans sana sini. maka..pandailah dia handle crowd dengan lawak sampai aku pon terkekeh-kekeh gelak. :"DD


Inilah dia wajah macho lagi tampan walau dengan apa-apa gaya di abad ini.hhihiii.. *owhho.. i know  cik nie sedang excited melihatnya. ;) nampak tak yg senyum kat tepi tu. thats Shafie Naswip. alaa.. yg berlakon filem Mukhsin tu. dia pengang watak sampingan je.yang separuh badan+spect tu pulak encik fizz tu la...,bf Almy Nadia. hekhee..*pandai betol aku ni gosip.haha.


Kalau nak tau, Remy ni bertongkat masa atas stage. Mula-mula aku fikir saja jelah dia nak hidupkan watak Adam yang last dalam drama dulu tu. tapi..sampai ke sudah event tu bertongkat je dia.betul-betul injured agaknya.????? dalam pada aku kata dia macho di abad ini tu, aku tengok macam mamat bangla pon ada si remy ni.dengan kulit yg tak berapa nak cerah dan tak berapa nak legam tu..dengan rambut dan spect ala-ala Noh tu...tak dinafikan. hehe.*jangan marah hunny.. ngehngehheeee~~
Siap bagi tau dulu dia pernah duduk Temiang. zaman-zaman belum famous la tu.Alah..orang Masjid Tanah je kot.. sempadan n9. and yang paling best " Saya kenal Nabil giler tu.memang kenal.tapi dia Mambau."  Nah! siap mention mambau. *jangan misuderstanding pulak, bukan dia kata nabil tu gila tak betol tapi maksudnya nabil tu giler-giler. kawteem agaknya diorang ni. ??? samo nogori kan..geng lah. cara cakap macam dah memang lama kenal je dgn nabil. kenal sebelum jadi artis ke ape.. ????

Kebanyakan gambar yang sempat aku capture semuanya kureng cantekk pasal terpaksa zoom lebih-lebih. plus camera pon tak berapa nak canggih kannn.. :) niahaaaa..Gambar Remy tu jela yg clear pasal kebetulan dia datang dekat dengan tempat aku berdiri. memang dekatla.. tu paling dekatla tu. :) thanks to teman sebelah yg aku baru kenal time tu.hehe..dia tolong capture.yehheee..


ok, yang muka macam i ni tiz ok.. *hahahahahahaha..per..rasa..nn bonar tu namo deh. Dia ni memang cun wa cakap lu. yang penting kulit dia lagi putih melepak pak pak..pak..daripada aku. nak kata dia sombong, tak jugak la. pasal still senyum bila orang pandang. maybe nama dia baru lagi naik, so..tak pandai sangat nak handle crowd. lepas tu, asyik-asyik stand kat belah sana.. cubalah datang kat side aku ker.. eheeeyyy hee..:P sebaik datang sekejap. dapatlah pic yang not so clear ni.
senang cerita, dia perlu biasakan diri lagi dengan fans and dia tak macam fizz fairuz and mila. (pandai handle crowd,tau attract fans)

Oh ya, Mila pon ade.waaahh..suke taw aku. i minat dia daripada af5 ok. tak dapat-dapat nak tengok live. akhirnya, dia datang sekali sebab nyanyi OST Nur Kasih The Movie. Tajuk lagu-Bertemu Cinta. syahdu babe. Apa-apa pon ketinggiannya tetap rendang walaupun telah menyarungkan sepatu yang sangat tinggi heel nya.


Shafie Naswip- ok la budak ni.tak poyo. boleh tahan la. hensem.. tapi taklah sehensem remy and fizz. fizz tu yang mahal lesung pipit dia tu. heheeee.. si shafie ni pandai gak communicate dengan fans, sporting. ada snap gambar dia. tapi goyang pulak. uhukk.. :( so, tak cantekk. tak mau publish kat sini.

Kesimpulannya, semua gambar yang yang aku sempat capture, majoritinya kabur. Walau bagaimanapun, bibir ni still boleh senyum puas hati pasal dapat tengok mereka depan-depan mata.
Dan dengan itu aku mengatakan..mana ada muka aku macam tiz zaqyah tuuu...
takde..tak..takk..takk..nehii..nehii..dia lagi cuuuunnn!!!

*harap-harap sempatlah aku tengok Nur Kasih The Movie ni kat pawagam. nak jugak feeling-feeling lap lap air mata dengan tisu bagai. yang penting dengar sini..


Nur Kasih The Movie hanya ditayangkan di pawagam sahaja
(jgn berangan nak tunggu keluar kat astro first ke..dvd ke..)
*satu strategi produser yg bijak.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...