Friday, August 19, 2011

raya oh raya

Assalamualaikum :)

Dah 19 Ramadhan dah.. kejapnya masa berjalan. kurang 2 minggu lagi hari raya pun menjelma. Persiapan raya aku tahun ni so-so je. Baju raya pon tak beli lagi. Entah beli tah tidak. Kalau tak beli, aku pakai jela baju raya yang aku lom rasmikan dalam almari aku ni. Kira baju baru gak tu. Bersyukur daripada tiada. Betullah, bila kita dah mula ada komitmen ni kan, raya pon rasa macam biasa je. tak macam masa kecik-kecik dulu. pantang sebut pasal raya. excited tak tercakap. jadi bila dah besar macam ni, baru aku rasa perubahan tu. Tambah-tambah pulak aku akan pergi belajar tak lama lagi. Memang aku tak berjalan ke mana sangat pun rasanya. Raya tetap raya. untuk tak nak bagi mood tu hilang, kita dengarlah lagu raya.wiihee~~..

Raya pertama berkemungkinan besar family aku akan raya kat sini dulu. Kalau dah sini tu maknanya kampung abah aku la kan..eii cam pelik je sebut sini kampung. ahakss..sebab aku selalu sebut balik Bemban je. tak pun masa arwah wan ada, aku sebut balik rumah wan bemban. Kalau kampung tu selalunya aku tujukan untuk rumah atok aku kat banting sana. Kalau sana, aku cam tak pelik la sebut kampung pasal jauh gak la perjalanan nak ke sana. haha. padahal 45 minit je pon . hahaha.. Jarak rumah aku ke Bemban 5 minit pun tak sampai. tak rasa cam kampung la walaupun hakikatnya memang kampung pasal nak menjiwai lagu Balik Kampung pun tak sompek. ehehe..

Berbalik pada cerita tadi, raya pertama aku and family beraya kat sini. petang raya pertama tu, mungkin akan balik Banting pulak. bermalam di sana kejap,   raya kedua atau ketiga balik mambau dah. ( tengok keadaan jugakla..) so, raya keempat or kelima mungkin boleh la untuk aku jumpa ciknie. kau janji nak belanja aku kan.. yess! Raya keenam and ketujuh tu  aku dah busy gileer packing barang sume. Last minute check itu dan ini. Maka, selepas itu, boleh la tidur dengan nyenyaknya. :") 7hb.. ( raya ke-8)  bubbyeeii seremban.

Nampak tak, aku tak sebut pun berjalan-jalan ke rumah sedara-mara. entahlah..ikut pada masa dan situasi sekarang aku rasa macam tak sempat je la. kepada family ku, pak saudara, emak saudara, sepupu-sepupuku , kawan-kawan, kenalan sekalian :



Aku ni bukanlah tersangat excited untuk hidup kat upm sana tu. tapi.. this is my 1st experience nak hidup sendiri kat sana. so, kena bersedia dari awal.
Bila dah sampai sana, aku tak tau la aku ada banyak masa atau tak untuk update blog ni lagi.
tunggu dan lihat saje. ^__^

terima kasih sebab korang sudi baca entri kat blog ni.

Friday, August 12, 2011

A part of my memory

Assalamualaikum ;)


Inilah rupa lencana yang melekap kat tudung sekolah aku daripada aku tingkatan satu sampailah tingkatan lima.

Sebagai tanda aku menghargai kenangan yang ada, maka aku wujudkan entri ini . Zaman persekolahan adalah zaman yang paling best. yupp.aku setuju. 

Selama lima tahun aku sekolah kat SMK Mambau. Sekolah ini sangat cantik pada pandangan aku sebab bersih. (beriya-iya auntie cleaner sapu setiap hari) . Kalau lalu depan sekolah ni, ada juga yang sangka sekolah ni sekolah berasrama. pasal bloknya tinggi-tinggi dan kawasan sekolah ni luas. Hakikatnya,sekolah ni sekolah harian biasa aje.



Indahnya permandangan :)


Tingkat paling atas-kat situlah den duduk berjuang bersama kawan-kawan untuk PMR & SPM :)


asliza,azie,zue,dira,syafiqah,ekyn,wada,zirah,nabila
Cantik susunan..
photographer: Jerrinder. :) (di manakah kau??) haha.



Hari last SPM. (untuk budak bio je) fuhh..merdeka sungguhh masa tu.
tengok senyuman masing-masinglah kan..




 
Eileen.. yang ini dulu-dulu, sekarang dah semakin cun amoi ni . hehe. piss.


member sebelah meja masa kat kelas form5.



fokus pada lesung pipitnya. cute jer..iihiiee


candid pose.. hantamm sajalah



 ok, si baju melayu : Syafik & Amyrul (student LK)



Kami bukanlah model sambilan mahupun artis wanita berkumpulan. hehe. Suatu ketika dahulu, kami hanyalah budak sains yang kerap keluar masuk lab sahaja.
ohhh..mengapakah aku telah beralih arah??



Class party 08.08.08. serius, randomly je pilih date tu. pasal time tu semua free.
lokasi: KFC jehh..




 pelajar-pelajar perempuan melayu 5 Sains 1 2008..
guru tingkatan: Puan Siti Norlida Mohd Yusof
eh, ke manakah pandangan aku beralih??


Lelaki melayu?? the one and only.. Hisham Mazlan.
alaa..apa nak kesah,, kitakan 1 Malaysia.haha..




Dengan berbesar hatinya aku nak cakap thanks kat ekyn yang takde kerja pada ketika itu. Maka, dia lukislah ini unntuk aku. eooww..so sweet. LOL..
sampai kat mana aku simpan pon dah tak ingat. err..

Kalau member tanya "apa yang best masa kat sekolah mambau?" dengan pantasnya aku menjawab "kantin". haha.. serius aku susah nak jumpa kantin macam Mambau. bersih,cantik, dan sedapp plus acik kantin yang sangat pemurah. :")

Oleh itu, tidak hairanlah bidang penyajian (catering) kat Mambau ni no.1 sebab warga sekolah
dah terbiasa dengan makanan sedap-sedap. :) siap ada cafe tuuu.. kau ade?? hakhak..

Akhir kata, (macam bagi ucapan kat perhimpunan la pulak) saya bangga bersekolah kat sini walaupun sekolah ni tidaklah glamor mana pun (setakat sekolah lama Nabil je..). penting sangat ke populariti tu?? ohh tidak. kalau aku tak sekolah kat sini mula-mula dulu, belum tentu aku dapat intai-intai peluang dan mencorak perjalanan aku seperti sekarang. bersyukur jugak tu.alhamdulillah.










mood:pergilah tidur dira. mata dah berat sangat nak menaip ni. jangan terlepas sahur sudah.









Tuesday, August 9, 2011

Pejam Celik Pejam Celik

Assalamualaikum

Ohh yeahh..background blog bertukar lagi. hehe. Ini jelah kerja aku  kalau ketandusan topik nak update entri. Pejam celik pejam celik dah sembilan hari umat Islam di seluruh dunia berpuasa. Pantas sungguh masa berlalu. Kadang-kadang rasa macam aku tak terkejar dengan pergerakan masa ni. 24jam dalam sehari tu macam tak cukup je. Itu nak buat, ini nak buat.


Seperti yang sudah sedia maklum, aku akan sambung belajar tidak lama lagi. Maka, segala persiapan perlu dibuat supaya nanti takde lah tergopoh-gopoh.. "alamak, tu tertinggal, ini tertinggal.. patutnya aku dah masukkan dalam beg dah. alamakk..macam mana ni..macam mana ni.." Dah kalut kan kalau macam tu. So, better get ready awal-awal. Overall, almost 70% of my preparation done. Ada sikit-sikit lagi yang nak kena beli. Lepas bank in yuran kira dah 100% complete.

Dalam kesibukan menyiapkan itu ini untuk masuk universiti, ada perkara yang aku dah banyak kali tangguh nak buat, akhirnya dah selesai. ok la tu walaupun ambik masa sikit. Actually, segala preparation aku untuk masuk U ni pun banyak dibantu oleh kawan-kawan dalam fb. especially bakal kawan-kawan di UPM nanti. eceh.. bakal kawan-kawan. hehe. Ada lah hamba Allah merangkap senior di UPM telah create satu page khas untuk bakal-bakal student UPM yang akan register 7 September 2011 nanti. Kat situ, mereka akan update anything yang perlu junior buat before datang register. Kalau ada sebarang kemusykilan pon boleh la dimuntahkan di wall page tersebut. haha..InsyaAllah, ada yang akan menjawabnya.

Kewujudan page ini juga menyumbang kepada ahlinya-ahlinya untuk berkenal-kenalan antara satu sama lain. Hebat bukan.. haha. Di sinilah semua sibuk mencari teman sekolej dan satu course. Dan untuk itu juga aku sudah mempunyai ramai kawan satu universiti. Kawan satu kolej dan satu course pon ada. So, nanti tidaklah aku terkapai-kapai dalam kecelikan bila sampai kat kolej 12. :")
Pejam celik pejam celik nak masuk universiti dah ye. dulu nak belajar pon kena bersuruh. kahkah..




Kenapa aku rasa macam pernah guna je tajuk entri kat atas ni..kalau korang rajin, cuba tolong check entri-entri sebelum ni. iyeke?? apa-apalah.






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...