Thursday, February 16, 2012

Personaliti Diri Kamu

Assalamualaikum :)

Lately ni.. tangan ni suka google macam- macam info yang boleh dikatakan sebagai sesuatu yang berguna untuk dikongsikan di dalam blog sendiri. Bercakap mengenai personaliti diri, rasanya majoriti daripada kamu sudah sedia maklum tentang kajian personaliti diri berdasarkan bulan kelahiran oleh Dato' Dr Fadzilah Kamsah. Aku sendiri dah tahu benda ni lama dah. Tapi, baru sekarang terasa nak copy and paste dalam entri.



MEI
* Keras hati & tegas.
* Kuat semangat & bermotivasi tinggi.
* Pemikiran yang tajam.
* Mudah marah apabila tidak dikawal.
* Pandai menarik hati & perhatian orang lain .
* Perasaan yang amat mendalam.
* Cantik dari segi mental & fizikal.
* Tidak perlu dimotivasikan.
* Tetap pendirian, tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain.
* Mudah dipujuk.
* Bersikap sistematik (otak kiri).
* Suka berangan.
* Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu.
* Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit.
* Daya khayalan yang tinggi.
* Permikiran yang tajam.
* Pandai berdebat.
* Fizikal yang baik.
* Kelemahan sistem pernafasan.
* Suka sastera, seni & muzik serta melancong.
* Tidak berapa suka duduk di rumah.
* Tidak boleh duduk diam.
* Tidak punya ramai anak.
* Rajin dan bersemangat tinggi.
* Agak boros 

Check personaliti korang pulak

Info
Para penyelidik otak seperti Dr. Roger Sperry dan Dr. Robert Orstein mendapati bahawa otak manusia terbahagi kepada dua bahagian, digelar otak kiri dan otak kanan. Kedua-dua bahagian otak ini mempunyai tugas atau fungsinya tersendiri. Otak kiri berfungsi dalam mengingati ilmu, data dan fakta; menggunakan fikiran logik, bahasa, matematik, menganalisa, berfikir mengikut urutan dan lain-lain kegiatan yang berbentuk akademik. Otak kanan pula melibatkan imaginasi, khayalan, berfikir secara kreatif, irama, emosi, ilham, intuisi, gerak hati, warna, muzik, berfikir secara keseluruhan dan lain-lain aktiviti yang seumpama dengannya.















my birthday coming soon on 7th of May. :))
"hah?? dah 21 dah aku.."
deep in my heart " alahhh.. ada tu dah 30 pon relakss je.." hehehehe..






-Tulisan Sekadar Perkongsian-
Yang baik dijadikan amalan, Yang buruk dijadikan sempadan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...