Sunday, June 17, 2012

Sepetang bersama roomates

Assalamualaikum..

Oh yeah! Tangan sangat bersemangat untuk menaip. Nak tahu sebab apa ? Sebab aku dah mula cuti sem dan aku antara yang terawal dalam kalangan kawan-kawanku yang telah selamat pulang ke rumah. Ohho, roomates sangatlah cemburu apabila diorang tahu aku punya paper habis awal. (gelak besar). Aku pun tak duga tau kepulangan awal ni. Tapi, disebabkan paper aku straight je daripada 11 hari bulan sampai 15 hari bulan, maka ada can la wa pulang awal beb. (sekali lagi gelak besar). :P

Okay, aku ni sebenarnya banyak habiskan masa dengan roomates aku dalam bilik je. Dah namanya pun roomate kan. Dah tentu-tentulah masa banyak dihabiskan di room sahaja. :) Dalam erti kata lain masing-masing sibuk senantiasa. Ada je urusan masing-masing. Kelas, lab, study group, discussion etc. Student life lah katakan. Jadinya, kitorang ni jarang dapat spend time masa sama-sama kat luar. Kesian..

Nak dijadikan cerita,, oih nak cerita jugak ni.. hari tu roomate aku sorang ni ajak makan chicken chop. Dah mengidam sangatlah tu kan. haha. Tapi, syaratnya mesti keempat-empat orang join sekali. tak boleh ada yang cicir. Plan punya plan, akhirnya hari ni (petang tadi) kitorang decide pergi try chicken chop kat area luar UPM tu.

Kitorang pergi berempat dengan kereta sewa yang dipandu oleh Kak Icak. Naik keretalah senang sebab kalau bas kan macam leceh je. Turun kat bus stop lepas tu nak kena jalan kaki lagi. Aku jalan kaki? Faham-faham jelah. Lagipun, linda dah call abang kereta sewa tu untuk sewa kereta sementara. Senang sikit.  rasa macam drive kereta sendiri walaupun hakikatnya hanyalah sewa. kehkeh. Minyak kereta tong-tonglah. Alah setakat minyak kereta je pon.



Inilah ghuper restoran yang diberi nama Chop N Steak. Kalau anda pelajar UPM, keluar simpang Fakulti Kejuruteraan tu, jalan terus je sampailah anda nampak roundaboard, mata tu pandang ke arah kanan, akan jumpa kedai makan yang penuh klasik ini. Decoration klasik, tapi makanan western. lain daripada biasa.

Kitorang bertolak selepas Asar. Senang sikit nanti takdelah terbabas solat kan. Di bawah adalah gambar suasana di dalam kedai. suasana??


Nampak, boleh kata semua perabot kat dalam ini berasaskan kayu. Lampu pulak samar-samar gitu. Menyuntik elemen romantik sungguh. ahak.



Kak Icak begitu terpesona melihat lamb chop yang di order nya. Linda tersenyum menikmati chicken chop. Shahzrin leka menjawab panggilan dengan perasaan tidak sabar untuk menikmati grill chicken. Aku, duk asyiq mengunyah chicken chop dengan begitu syahdu.



chicken chop linda, omelette kak icak, again my chicken chop, sebelah tu sausage apa ke benda tah nama dak yin punya. fyp, aku sorang je yang order satu hidangan. Yang lain semua dua hidangan. *siapa yang pelahap sekarang? ( bergema ketawa) *

linda-chicken chop + mushroom soup + bun + honeydew juice (konon-konon nak la rasa garlic bread, sekali abang waiter tu kata garlic bread takde pulak. So, linda mintak la bun tu supaya boleh dikawankan dengan mushroom soup)

Yin-chicken grill + sausage kebenda tah nama + teo ais. (punyalah western punya makan, sekali air kedai mamak gak punya. hahahahaah. )

Cakap orang padahal  aku pon bantai order Neslo ais. (mamak ke tak mamak) *gelakkan diri sendiri* Bukan apa, aku dah tak reti nak order apa, main pakai sebut jelah kan. Ngidam nak makan chicken chop je pun, air wa tak kisah. air mineral pon bolehh.. ok, menu aku pulak

chicken cop + neslo ais

kak icak- lamb chop +omelette + barli ais (baik untuk kesihatan wanita) hahahah.. Setahu akulah kan, omelette tu biasanya orang akan order masa breakfast time or paling tidak pon brunch time (breakfast + lunch). Tapi, akak aku sorang ni selera dia pelik sikit. makan omelette ketika petang sekali cover untuk makan malam.

Sanggup tak turun makan tengah hari kat kafe semata-mata nak isi perut dengan western meal punya pasal. Memang kenyang tak boleh nak cakap. Orang nogori kato hongeh tahu hongeh?? Hongeh tu perut terlampau kenyang.


Tengok gelagat aku makan. Ni kira senonoh jugak la  ni. wahaha.. Ada la gambar candid aku duk mengunyah tak hengat dunia, tapi takyah la publish kan. * sogan den* Actually, payah gak aku nak makan mula-mula. Aku kan kidal. Setiap hidangan dibekalkan sudu dan pisau sahaja. Mula-mula, aku guna pisau kat tangan kiri untuk memudahkan proses pemotongan isi ayam, then, aku cucuk dengan garfu guna tangan kanan untuk masukkan ke dalam mulut. Tu pon aku rasa kekok je. Kekok-kekok pun, licin gak aku makan. haha. Tisu wajib ada, bila dah kekok nak menyuap tu, yang comot-comot tu kenalah cover kan. 

Pergi makan pon nak pakai eyeliner ke? Dah lama tak pakai sebenarnya. Kalau pakai setiap masa, leceh pulak bila nak solat kan. Kena cuci dulu. Jadi, i guna pada 'waktu-waktu tertentu' je.


Macam biasalah kan, masa makan pon sempat capture pelbagai aksi di hadapan camera. Gambar pecah-pecah kerana kekurangan pixels ( sejak masuk kelas Dr. Megat ni tahulah sikit-sikit. haha) Lagipun, dalam restoran tu kurang cahaya. terpaksa mengharapkan flash memantulkan cahaya sampai silau mataku. huhu.


Macam-macam gelagat. tak mahu kalah dengan moment. Bukan selalu dapat spend time makan-makan macam ni. Pernah la tapi tu pun kat kafe je. Dan ini first time outing sama-sama. Yin, malu-malu kucing sebab linda paut tangan dia. Yin ni payah gile nak mintak dia masuk dalam gambar. Ini pon nasib baik sempat capture. Apo kono kau dik???

Lepas sesi makan-makan ni, ingatkan nak pergi ladang Lagenda Budak Setan tu tapi tak sempat pulak sebab dah pukul 6 lebih. Selalunya, waktu-waktu macam tu ladang dah tutup. Lagipun, tempoh sewa kereta sampai pukul 7 je. Maka, sempat singgah di Sri Serdang jela. Beli barang sikit. Then, balik kolej. Lepas maghrib, mak aku pon datang  angkut aku bawak balik Seremban.

Oh ya, lupa pulak nak bagitahu you all, makanan kat chop n steak ni sedap dan berbaloi. Herganya pun (ha.. tengok sampai tersalah eja aku nak bagitahu harga punya pasal) hahaha.. Harganya berpatutan. Tak mahal sangat, dan tak murah sangat. Alah..aku pon student. Takkanlah aku tak consider harga makanan before planning nak makan. we all pun student mey. so, boleh je try kalau teringin. Nafsu makan ni kalau korang tahan, korang yang rugi. hhahaa. Kalau time puasa takpe. :) Dan, nasihat aku, kosongkan betul-betul perut korang sebelum datang. Baru terasa nikmat setiap hidangan pilihan. Selamat mencuba.

p/s : kak icak, lin, yin..next time kita berjimba-jimba lagi okay. plan lagi cantik punya. :))






fyp itu singkatan kepada for your information. (kepada sesiapa yang masih tidak tahu) *bapak poyo aku ni* hahaha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...